wandeling bewoners

Route Poëzie langs de Schie

Om het bruggedicht van Ester Naomi Perquin aan de Parkhavenbrug met elkaar te vieren organiseren we wandelingen (kosteloos) voor bewoners uit het gebied Delfshaven langs de verschillende gedichten in de directe omgeving van de Delfshavense Schie. De wandelingen worden begeleid door Jiske Foppe van stichting de Zoek naar Schittering. De wandelingen zijn leuk vanwege de poëzie en poëtische teksten die zich her en der bevinden maar zeker ook vanwege de afwisselende route langs het water: het gaat even veel om de lekkere wandeling als om de poëzie.

informatie wandeling

We starten vanaf de Parkhavenbrug. De wandeling duurt ongeveer 2 á 2.5 uur, en loopt tot aan de Beukelsbrug of fietsbrug de Jonkersbrug of je kort hem in tot de Mathenesserbrug. Onderweg buurten we ook even bij één of twee leuke, kleine lokale (afhaal)horeca plekken (op eigen kosten).

Tijdens de wandelingen bezoeken we de poëzie aan en nabij de Delfshavense Schie en de twee bruggedichten. (De kans is heel groot dat we die zien, maar we kunnen het niet 100% garanderen, vanwege de afhankelijkheid van het vaarverkeer.) Tijdens de wandeling ontmoet je één of twee van de makers, hetzij dichter, ontwerper of andere initiatiefnemer, van één van de teksten in de route. Welke verschilt per keer.

Totaal is het een kilometer of 6. Het is niet erg praktisch om je fiets mee te nemen dus houd er rekening mee dat je terug moet lopen als je je fiets bij de Parkhavenbrug parkeert.

De Parkhavenbrug is prima bereikbaar met tram 8 en via Metro Coolhaven. Vanaf de Mathenesserbrug gaan tram 21,23 en 24 richting Marconiplein en Centraal Station.

De wandelingen vinden plaats in juni, en bij voldoende belangstelling in juli. Onderaan staan de data opgesomd.
Mogelijk worden de wandelingen in de toekomst betaald aangeboden.

zelf de route lopen

Je kan er natuurlijk ook zelfstandig op uit, zie alle informatie over de route, teksten en gedichten op de lokaties via de route Poëzie langs de Schie.
De volledige route loopt tot aan de bocht bij Overschie, langs de prachtige Delfshavenseweg tot aan de Hoge Brug en eventueel weer terug. Bijvoorbeeld via Spaanse Polder, Industrieweg, Schuttevaerweg en Spangense kade richting historisch Delfshaven etcetera.

aanmelden bewonerswandeling

Je kan je per email aanmelden voor de datum van jouw keuze via info@bruggedichten.nl 
Neem svp je naam, telefoonnummer en adres in de e-mail op. De wandelingen zijn echt exclusief voor bewoners uit Delfshaven bedoeld, we doen niets met het adres.
We lopen slechts met 2 tot maximaal 3 personen plus de gids, en houden daarbij afstand zolang de RIVM dat van ons vraagt.
Verzamelpunt: voor de deur van Galerie Lecq, het kleine huisje links naast de Parkhavenbrug.

Wandeldata
Als de beschikbare data vol zijn, dan volgen er nieuwe. De wandelingen met gids vinden in ieder geval plaats op:

 • woensdag 3 juni – 14.30 – 16.45 uur (VOL)
 • donderdag 4 juni – 14.30 – 16.45 uur *
 • woensdag  10 juni – 14.30 – 16.45 uur*
 • donderdag  11 juni – 14.30 – 16.45 uur (nog 1 , evt. 2 plekken beschikbaar)
 • vrijdag 12 juni – 14.30 – 16.45 uur (nog 1, evt. 2 plekken beschikbaar)
 • zaterdag 13 juni – 09.45 – 12 uur (nog 1, evt. 2 plekken beschikbaar)
 • vrijdag  19 juni – 14.30 – 16.45 uur*
 • zaterdag 20 juni – 0.945 – 12 uur (VOL)
 • woensdag 24 juni – 14.30 – 16.45 uur*
 • donderdag 25 juni – 14.30 – 16.45 uur*
 • zaterdag  27 juni – 09.45 – 12 uur (nog 2 plekken beschikbaar)
  *waar niets achter staat is gewoon nog plek beschikbaar.

De flyer die informeert over het werk aan het bruggedicht aan de Parkhavenbrug en de route van poëzie langs de Schie.