Dank voor je betaling!

Hieronder vind je alle informatie voor je wandeling. Kijk zelf even na hier waar je start: bij de Parkhaven (meestal) of de Beukelsbrug.

Verzamelpunt Start Parkhavenbrug: voor de deur van Galerie Lecq, het kleine huisje links naast de Parkhavenbrug. (Westzeedijk 375, 3016 GR)
Verzamelpunt Start Beukelsbrug: De bovenzijde van de Beukelsbrug (Horvathweg) aan de zijde van Sparta en Spangen, tussen bushalte bus 38 en het brugwachtershuisje hier.
Let op, er bestaat altijd een kleine kans op uitloop van de tour, al houden we de eindtijd goed in de gaten en is er al een marge ingerekend.
Zie onze voorwaarden hieronder.

laat je verrassen door Poëzie langs de Schie

Wat kan je verwachten:

  • Tijdens de tour gaat veel aandacht uit naar het project open/ dicht_bruggedichten, hoe de andere gedichten langs de route daar terecht zijn gekomen, wie het ontwierp of het initiatief nam.
  • Je hoort enkele voordrachten.
  • Je ontmoet ook één van de makers, hetzij een dichter, ontwerper of andere initiatiefnemer, van één van de teksten in de route. Welke verschilt per keer.
  • Je ontvangt een klein routegidsje bij de tour.

Je gids is Jiske Foppe, initiatiefnemer van open/dicht_bruggedichten, directeur van de stichting en ondernemer.
Contactgegevens bij vragen of  te laat: bel of app dan 06 251 899 31, met vragen kan mailen vooraf ook naar info@bruggedichten.nl

voorwaarden

> Korting gebruikt van de Rotterdampas? Neem dan je kaart mee naar de tour!
> Minimaal vereiste deelname om de tour te laten doorgaan is 4 personen (in één of meer boekingen). Onder de 4 gaat de tour niet door en ontvang je een dag tevoren een annulering.
> Deelname wordt definitief na voldoende aanmeldingen en na ontvangst van betaling.
> Bij annulering door omstandigheden of covid maatregelen ontvangt u de ochtend voor de dag van de wandeling bericht en teruggave van uw betaling binnen twee weken.
> Let op: meestal lopen we gewoon bij regen. Neem je paraplu dus mee. Bij annulering door (onverwacht slechte) weersomstandigheden leidt dit niet tot teruggave van de betaling.

COVID19 maatregelen: We lopen met een maximaal aantal deelnemers, en houden daarbij 1.5 meter afstand.   De gids spreekt zonder mondkapje en let extra op de afstand.

praktische informatie wandeling

We starten vanaf de Parkhavenbrug of de Beukelsbrug. De wandeling duurt ongeveer 2.5 uur en totaal loop je ongeveer 5.7 km De wandeling loopt tot aan de Beukelsbrugof Parkhavenbrug. Het is dus géén rondwandeling: je eindigt op een ander punt dan je start.
Het is daarom niet praktisch om je fiets mee te nemen. Wel kan je terugwandelen of met trams terug naar het vertrekpunt als je je fiets bij de Parkhavenbrug of Beukelsbrug parkeert. Het is eenvoudig met het OV bereikbaar (zie onder).

Tijdens de wandelingen bezoeken we ook de drie bruggedichten. De kans is heel groot dat we die van Parkhavenbrug en Mathenesserbrug zien, maar we kunnen het niet 100% garanderen, vanwege de afhankelijkheid van het vaarverkeer. Het bruggedicht Beukelsbrug is altijd zichtbaar.
We verzamelen voor de deur van Galerie Lecq, het kleine huisje links naast de Parkhavenbrug of bovenaan de Beukelsbrug, zie verzamelpunten boven.

De tour is minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn, rollators en jonge kinderen. Dit vanwege diverse trappen onderweg en de lengte van de wandeling.

Openbaar vervoer: 

  • Het vertrekpunt bij de Parkhavenbrug is prima bereikbaar met tram 8 en via Metro Coolhaven. Tram 8 stopt vlakbij het vertrekpunt (halte Pieter de Hoochweg).
  • Vanaf de Mathenesserbrug (stukje teruglopen vanaf het eindpunt Beukelsbrug) gaan tram 21,23 en 24 richting eindpunt Marconiplein of richting Centraal Station.
  • Vanaf halte Beukelsbrug / Van Nellefabriek rijdt bus 38 via CS naar Crooswijk of richting Station Schiedam. Nabijgelegen eindpunt Tram 8 Spangen aan de Spartastraat gaat richting Centraal Station.

Vanaf eind terug naar vertrekpunt voor je fiets? Je kan op halte Marconiplein tram 8 pakken terug naar halte Pieter de Hoochweg, vlak bij het vertrekpunt.