Ester Naomi Perquin en Monice Janson
Parkhavenbrug Ester Naomi Perquin

Over Het gedicht

Er is al een gedicht geschreven speciaal voor de Parkhavenbrug door Ester Naomi Perquin, en een ontwerp van Monice Janson.
Het gedicht en ontwerp blijven geheim tot de aanbrenging. We hopen dat in mei 2020 te realiseren. Dat is mede afhankelijk van fondsenwerving en toestemmingen van de stedelijke diensten. Houd de website of @bruggedichten op insta of facebook in de gaten voor het laatste nieuws.

De dichter Ester Naomi Perquin

Voormalig stadsdichter Rotterdam 2011-2012 en Dichter des Vaderlands 2017-2018 Ester Naomi Perquin is de dichter die in opdracht voor de Parkhavenbrug een gedicht schreef. De voormalige gevangenisbewaarder Perquin is een veelvuldig bekroond dichter. Zij ontving onder andere de Anna Blamanprijs, de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs en de J.C. Bloemprijs. de VSB Poëzieprijs 2013 en in 2017 de Herman de Coninckprijs.  In 2019 schreef ze het boekenweekgedicht Moeder. Ze schrijft naast gedichten ook essays, korte verhalen en columns, ze geeft workshops, masterclasses en co-presenteert en programmeert De Nacht van de Poëzie in Utrecht. Lees meer over en van haar hier.

De ontwerper Monice Janson

Monice Janson is de ontwerper die het gedicht vormgeeft op de brug. Janson richt zich in haar werk op openbare ruimte en typografie en laat zich inspireren door de dagelijkse werkelijkheid en de schoonheid op straat. Zij ontwierp onder andere de eerste alinea van de grondwet die in de entreehal van de Politieacademie in Apeldoorn hangt. Zie voorbeelden van haar werk hier.