route

Hieronder vind je de route Poëzie langs de Schie met mooie en verrassende gedichten en (nieuwe en ingeplande) bruggedichten langs de kades van de Delfshavense Schie, van Parkhaven tot Overschie, die zich perfect lenen voor een mooie stadswandeling of fietstocht. De volledige route loopt tot aan de bocht bij Overschie, langs de prachtige Delfshavenseweg tot aan de Hoge Brug en eventueel weer terug. Bijvoorbeeld via Spaanse Polder, Industrieweg, Schuttevaerweg en Spangense kade richting historisch Delfshaven etcetera.VERS app QR codes luister naar voordrachten bij straatpoëzie

Ook de VERS app bied je opties voor poëzie wandelingen in Rotterdam. Op dit moment staan daar ook al de twee bruggedichten op. In 2021 wordt de hele route in de VERS app zichtbaar.

Tot die tijd kan je eenvoudig de route volgen door op de B of P op de kaart hieronder te klikken voor de route en meer informatie. Het overzicht van alle locaties en gedichten bij elkaar vind je onder de routekaart en op de pagina bruggedichten.

Na de lockdown boek je een tour met gids hier: wandeltour

De bruggen gaan niet op geregelde tijden open, maar binnen bepaalde uren overdag en ’s nachts (dienstroosters). Net na (vanaf 8.30 uur) of voor (14-16.30 uur) de spits zijn bijvoorbeeld goede momenten. Beschikbare apps om brugopeningen te voorspellen:
de app Brugmelding (iOS) en de app Brug Open (Android / iOS).

Bruggedichten

meer Poëzie langs de Schie

Bruggedichten

Meer Poëzie langs de Schie