route

Hieronder vind je de routekaart Poëzie langs de Schie met mooie en verrassende gedichten en (nieuwe en ingeplande) bruggedichten langs de kades van de Delfshavense Schie, van Parkhaven tot Overschie, die zich perfect lenen voor een mooie stadswandeling of fietstocht. De volledige route loopt van de Parkhaven naast de Euromast, via historisch Delfshaven tot aan de bocht bij Overschie, langs de prachtige Delfshavenseweg tot aan de Hoge Brug en eventueel weer terug.

Je kan eenvoudig de route zelf volgen door tijdens je wandeling op de B of P op de kaart hieronder te klikken voor de route en meer informatie. Het overzicht van alle locaties en gedichten bij elkaar vind je onder de routekaart en op de pagina bruggedichten.  Je boekt een tour met gids hier: wandeltour.VERS app QR codes luister naar voordrachten bij straatpoëzie

In de loop van 2024 wordt de hele route in de VERS app beschikbaar, deze app bied je opties voor poëzie wandelingen in Rotterdam. De eerste vier bruggedichten staan er al in.

De bruggen gaan niet op geregelde tijden open, maar binnen bepaalde uren overdag en ’s nachts (dienstroosters). Net na (vanaf 8.30 uur) of voor (14-16.30 uur) de spits zijn goede momenten om de bruggedichten te treffen. Beschikbare apps om brugopeningen te voorspellen: de app Brugmelding (iOS) en de app Brug Open (Android / iOS).

Bruggedichten

meer Poëzie langs de Schie

Bruggedichten

Meer Poëzie langs de Schie