Tour

Route Poëzie langs de Schie

wandeltour Poëzie langs de Schie

Stichting de Zoek naar Schittering organiseert wandeltours langs de Delfshavense Schie. Tijdens de tour doorkruisen we bijzondere delen van de stad, langs de poëzie aan en nabij de Delfshavense Schie. Vanaf de Parksluizen, langs de wijk Little C, naar historisch Delfshaven en het einde bij de Beukelsbrug, vlakbij de wereldberoemde Van Nellefabriek. De route wordt ook andersom gelopen. We zien ook bruggedichten. Die zijn onder andere te zien als de brug openstaat.

laat je verrassen door Poëzie langs de Schie

Laat je verrassen, je ontdekt je stad opnieuw! En als stadsbezoeker maak je op deze manier snel, prettig en poëtisch kennis met een prachtig deel van de stad, Rotterdam West.
De wandelingen zijn leuk vanwege de gedichten en teksten die zich her en der bevinden. Maar ook vanwege de afwisselende route langs het water: het gaat even veel om de lekkere (stads)wandeling als om de poëzie. Wat kan je verwachten:

 • Tijdens de tour gaat veel aandacht uit naar het project open/ dicht_bruggedichten, hoe de andere gedichten langs de route daar terecht zijn gekomen, wie het ontwierp of het initiatief nam.
 • Je hoort enkele voordrachten.
 • Je ontmoet ook één van de makers, hetzij een dichter, ontwerper of andere initiatiefnemer, van één van de teksten in de route. Welke verschilt per keer.
 • Je ontvangt een klein routegidsje bij de tour.

Je gids is Jiske Foppe, initiatiefnemer van open/dicht_bruggedichten, directeur van de stichting en ondernemer.

data en prijs tours:

De eerstvolgende wandelingen vinden plaats op:
> zaterdag 18 dec. 9.45- 12.15 u, van Beukelsbrug -> Parkhavenbrug
> woensdag 22 dec. 14.30  – 17.00 u, van Parkhavenbrug -> Beukelsbrug
> woensdag 29 dec. 14.30  – 17.00 u, van Parkhavenbrug -> Beukelsbrug
> donderdag 13 januari 14.30  – 17.00 u, van Parkhavenbrug -> Beukelsbrug
> zaterdag 29 januari 9.45- 12.15 u van Parkhavenbrug -> Beukelsbrug

een datum op maat is mogelijk bij minimaal 4 deelnemers of in de tijd vooruit gepland. Mail ons!

Verzamelpunt Start Parkhavenbrug: voor de deur van Galerie Lecq, het kleine huisje links naast de Parkhavenbrug. (Westzeedijk 375, 3016 GR)
Verzamelpunt Start Beukelsbrug: De bovenzijde van de Beukelsbrug (Horvathweg) aan de zijde van Sparta en Spangen, tussen bushalte bus 38 en het brugwachtershuisje hier.
Let op, er bestaat altijd een kleine kans op uitloop van de tour, al houden we de eindtijd goed in de gaten en is er al een marge ingerekend.
Zie onze voorwaarden onder het formulier.

Tourprijs: € 25,- per persoon of met 25% korting € 18,75- met de Rotterdampas/student (pas of collegekaart meenemen) .
Betalen kan via:  € 25,- of € 18,75 overmaken t.a.v. Stichting de Zoek naar Schittering via IBANNL24 TRIO 0338 73 2918 onder vermelding van ‘Tour (TOURDATUM) + (EMAILADRES)’. Geldigheid van uw Rotterdampas wordt gecheckt. Of u betaald via een Tikkie die u ontvangt na aanmelding.

Boeken:

1) door betaling o.v.v. emailadres (zie boven)
2) meld je hieronder aan via het formulier (HET FORMULIER IS TIJDELIJK BUITEN GEBRUIK.)
of 3) mail via info@bruggedichten.nl neem s.v.p. je naam en telefoonnummer op in de mail.
Mail ons tijdelijk op dit email adres en beantwoord de volgende vragen:

 • Voor en achternaam
 • Telefoonnummer
 • Email
 • Met hoeveel kom je, incl. jezelf? (let op de tour gaat door vanaf 4 deelnemers, dat kan 4 losse boekingen of als 1 groep geboekt zijn. Maximaal 10 deelnemers .Mail ons bij verzoek om meer.)
 • Welke tijd en datum ga je mee? Geef dat aan.

Let op de voorwaarden hieronder! Hieronder staat ook meer praktische info over bereikbaarheid, korting, zelfstandig de route lopen en de tour als bedrijfsuitje.
Na aanmelding per mail of formulier ontvang je binnen 48 uur een bevestiging en betalingslink of verzoek.

voorwaarden

> Je kan alleen of met meer personen boeken. Maar minimaal vereiste deelname om de tour te laten doorgaan is 4 personen (in één of meer boekingen). Onder de 4 gaat de tour niet door en ontvang je een dag tevoren een annulering.
> Betaling via een Tikkie vooraf of bankoverschrijving vooraf: minimaal 24 uur voor aanvang van de tour. Later alleen na telefonisch contact.
> Deelname wordt definitief na voldoende aanmeldingen en na ontvangst van betaling.
> Bij annulering door omstandigheden of covid maatregelen ontvangt u de ochtend voor de dag van de wandeling bericht en teruggave van uw betaling binnen twee weken.
> Let op: meestal lopen we gewoon bij regen. Neem je paraplu dus mee. Bij annulering door (onverwacht slechte) weersomstandigheden leidt dit niet tot teruggave van de betaling.

COVID19 maatregelen: Nu we weer beginnen lopen we met maximaal aantal deelnemers, en houden daarbij ten alle tijde 1.5 meter afstand.   De gids spreekt zonder mondkapje en let extra op de afstand.

boeken kan ook via:

Ontdek Rotterdam Anders 
(facebookpagina of mail/telefoon)

€ 25,- of met € 18,75  voor de Rotterdampas/student (pas of collegekaart meenemen): Aanmelden via de facebookpagina, events of bel of app: 06 38294213 of mail Hans Zoon (hnszn77@gmail.com). Betaling via een Tikkie vooraf. Minimale en maximale groepsgrootte kan variëren i.v.m. Covid-19 maatregelen.

korting:

Via de Rotterdampas met 25% korting slechts € 18,75 zie de data boven

Aanmelding via info@bruggedichten.nl neem s.v.p. je naam, telefoonnummer op in de mail en zet erbij ‘Rotterdampas’.
Groepsgrootte: Minimale en maximale groepsgrootte kan variëren i.v.m. Covid-19 maatregelen.

praktische informatie wandeling

We starten vanaf de Parkhavenbrug of de Beukelsbrug. De wandeling duurt ongeveer 2.5 uur en totaal loop je ongeveer 5.7 km De wandeling loopt tot aan de Beukelsbrugof Parkhavenbrug. Het is dus géén rondwandeling: je eindigt op een ander punt dan je start.
Het is daarom niet praktisch om je fiets mee te nemen. Wel kan je terugwandelen of met trams terug naar het vertrekpunt als je je fiets bij de Parkhavenbrug of Beukelsbrug parkeert. Het is eenvoudig met het OV bereikbaar (zie onder).

Tijdens de wandelingen bezoeken we ook de drie bruggedichten. De kans is heel groot dat we die van Parkhavenbrug en Mathenesserbrug zien, maar we kunnen het niet 100% garanderen, vanwege de afhankelijkheid van het vaarverkeer. Het bruggedicht Beukelsbrug is altijd zichtbaar.
We verzamelen voor de deur van Galerie Lecq, het kleine huisje links naast de Parkhavenbrug of bovenaan de Beukelsbrug, zie verzamelpunten boven.

De tour is minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn, rollators en jonge kinderen. Dit vanwege diverse trappen onderweg en de lengte van de wandeling.

Openbaar vervoer: 

 • Het vertrekpunt bij de Parkhavenbrug is prima bereikbaar met tram 8 en via Metro Coolhaven. Tram 8 stopt vlakbij het vertrekpunt (halte Pieter de Hoochweg).
 • Vanaf de Mathenesserbrug (stukje teruglopen vanaf het eindpunt Beukelsbrug) gaan tram 21,23 en 24 richting eindpunt Marconiplein of richting Centraal Station.
 • Vanaf halte Beukelsbrug / Van Nellefabriek rijdt bus 38 via CS naar Crooswijk of richting Station Schiedam. Nabijgelegen eindpunt Tram 8 Spangen aan de Spartastraat gaat richting Centraal Station.

Vanaf eind terug naar vertrekpunt voor je fiets? Je kan op halte Marconiplein tram 8 pakken terug naar halte Pieter de Hoochweg, vlak bij het vertrekpunt.

Contactgegevens: Vragen of  te laat: bel of app dan 06 251 899 31, mailen kan naar info@bruggedichten.nl

zelf de route lopen

Je kan er natuurlijk ook zelfstandig op uit. Zie alle informatie over de route, teksten en gedichten op de lokaties via de route Poëzie langs de Schie. Daar vindt je ook een plattegrond. De volledige route loopt van de Parkhaven naast de Euromast, via historisch Delfshaven, richting Van Nellefabriek, tot aan de bocht bij Overschie, langs de prachtige Delfshavenseweg tot aan de Hoge Brug en eventueel weer terug.
VERS app QR codes luister naar voordrachten bij straatpoëzieIn de loop van 2021 wordt de hele route in de VERS app beschikbaar, deze app bied je opties voor poëzie wandelingen in Rotterdam. De eerste twee bruggedichten staan er al in.

een tour boeken als bedrijfsuitje

Wil je met je organisatie of bedrijf een tour of een op maat gemaakte rondwandeling? Delfshaven biedt veel gelegenheden in de omgeving voor voorafgaand en aansluitend horeca- en terrasbezoek. Laat het weten, dan maken we een wandeling op maat.
Mail info@bruggedichten.nl of bel 06 251 899 31.

 

tour Poezie langs de Schie