tour

Route Poëzie langs de Schie

Wandeltour Poëzie langs de Schie

mededeling: We organiseren vooralsnog geen tours vanwege de covid 19 pandemie en de lockdown. Maar je kan er natuurlijk ook zelfstandig op uit.VERS app QR codes luister naar voordrachten bij straatpoëzie

Zie alle informatie over de route, teksten en gedichten op de locaties via de route Poëzie langs de Schie. Daar vind je ook een plattegrond. De volledige route loopt tot aan de bocht bij Overschie, langs de prachtige Delfshavenseweg tot aan de Hoge Brug en eventueel weer terug. Bijvoorbeeld via Spaanse Polder, Industrieweg, Schuttevaerweg en Spangense kade richting historisch Delfshaven etcetera.
Ook de VERS app bied je opties voor poëzie wandelingen in de stad.

laat je verrassen door Poëzie langs de Schie

Stichting de Zoek naar Schittering organiseert wandeltours langs de Delfshavense Schie. Tijdens de wandelingen doorkruisen we bijzondere delen van de stad, langs de poëzie aan en nabij de Delfshavense Schie. Vanaf de Parksluizen, langs het nieuwe Little C, naar historisch Delfshaven en eindigen bij de Beukelsbrug, vlakbij de Van Nellefabriek. We zien ook bruggedichten. Die zijn te zien als de brug openstaat.

Laat je verrassen, je ontdekt je stad opnieuw! En als stadsbezoeker maak je op deze manier snel, prettig en poëtisch kennis met een prachtig deel van de stad, Rotterdam West.

De wandelingen zijn leuk vanwege de gedichten en teksten die zich her en der bevinden. Maar ook vanwege de afwisselende route langs het water: het gaat even veel om de lekkere (stads)wandeling als om de poëzie.

  • Tijdens de tour gaat veel aandacht uit naar het project open/dicht_bruggedichten, hoe de andere gedichten langs de route daar terecht zijn gekomen, wie het ontwierp of het initiatief nam.
  • Je hoort enkele voordrachten.
  • Je ontmoet ook één van de makers, hetzij een dichter, ontwerper of andere initiatiefnemer, van één van de teksten in de route. Welke verschilt per keer.
  • Je ontvangt een klein routegidsje bij de tour.

Je gids is Jiske Foppe, initiatiefnemer van open/dicht_bruggedichten, directeur van de stichting en ondernemer.

COVID19 maatregelen: Tijdelijk worden er géén tours georganiseerd. Zodra het weer kan lopen we met maximaal aantal toegestane deelnemers, en houden daarbij ten alle tijde 1.5 meter afstand.  Momenteel is het dragen van een mondkapje voor de deelnemers  vooralsnog geadviseerd. De gids spreekt dan zonder mondkapje en let extra op de afstand.

Verzamelpunt: voor de deur van Galerie Lecq, het kleine huisje links naast de Parkhavenbrug. (Westzeedijk 375, 3016 GR)

kosten tour:

€ 20,- per persoon of € 15,- Rotterdampas/student (pas of collegekaart meenemen) en slechts € 10,- tijdens de speciale Rotterdampas-dagen in de maandacties.

data tours:

De eerstvolgende wandelingen vinden plaats op:
Via Ontdek Rotterdam Anders 
(facebookpagina of mail/telefoon)
€ 20,- of met 25% korting: € 15,- voor de Rotterdampas/student (pas of collegekaart meenemen):

  • zodra het weer kan worden nieuwe data ingevoerd.

Let op, er bestaat altijd een kleine kans op uitloop van de tour, al houden we de eindtijd goed in de gaten.

Aanmelden via de facebookpagina, events of bel of app: 06 38294213 of mail Hans Zoon (hnszn77@gmail.com).
Betaling via een Tikkie vooraf. Groepsgrootte minimaal 4, maximaal 6 personen.

via de Rotterdampas
maandacties in oktober slechts € 10,- met 50% korting op:

  • zodra het weer kan worden nieuwe data ingevoerd.

Aanmelding via info@bruggedichten.nl neem s.v.p. je naam, telefoonnummer op in de mail en zet erbij ‘Rotterdampas-dag’.
Groepsgrootte minimaal 5, maximaal 8 personen. (Zie boven de aankondiging i.v.m. de Covid-19 maatregelen)
Betaling via een Tikkie vooraf of bankoverschrijving vooraf.
Deelname wordt bevestigd na 5 aanmeldingen, en na ontvangst van betaling.
Bij annulering ontvangt u de ochtend voor de dag van de wandeling bericht.
Let op, er bestaat altijd een kleine kans op uitloop van de tour, al houden we de eindtijd goed in de gaten.

praktische informatie wandeling

We starten vanaf de Parkhavenbrug. De wandeling duurt ongeveer 2.5 uur en totaal loop je ongeveer 5.7 km De wandeling loopt tot aan de Beukelsbrug of je kort hem in tot de Mathenesserbrug. Het is dus géén rondwandeling: je eindigt op een ander punt dan je start.
Het is daarom niet praktisch om je fiets mee te nemen. Wel kan je met trams terug naar het vertrekpunt als je je fiets bij de Parkhavenbrug parkeert. Het is eenvoudig met het OV bereikbaar (zie onder).

Tijdens de wandelingen bezoeken we ook de twee bruggedichten. De kans is heel groot dat we die zien, maar we kunnen het niet 100% garanderen, vanwege de afhankelijkheid van het vaarverkeer.
We verzamelen voor de deur van Galerie Lecq, het kleine huisje links naast de Parkhavenbrug.

De tour is minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn, rollators en jonge kinderen. Dit vanwege diverse trappen onderweg en de lengte van de wandeling.

Openbaar vervoer: 

  • Het vertrekpunt bij de Parkhavenbrug is prima bereikbaar met tram 8 en via Metro Coolhaven. Tram 8 stopt vlakbij het vertrekpunt (halte Pieter de Hoochweg).
  • Vanaf de Mathenesserbrug (stukje teruglopen vanaf het eindpunt Beukelsbrug) gaan tram 21,23 en 24 richting eindpunt Marconiplein of richting Centraal Station.
  • Vanaf De Beukelsbrug rijdt bus 38 via CS naar Crooswijk of richting Station Schiedam.

Vanaf eind terug naar vertrekpunt voor je fiets? Je kan op halte Marconiplein tram 8 pakken terug naar halte Pieter de Hoochweg, vlak bij het vertrekpunt.

Contactgegevens: Vragen of  te laat: bel of app dan 06 251 899 31, mailen kan naar info@bruggedichten.nl

zelf de route lopen

Je kan er natuurlijk ook zelfstandig op uit. Zie alle informatie over de route, teksten en gedichten op de lokaties via de route Poëzie langs de Schie. Daar vindt je ook een plattegrond. De volledige route loopt tot aan de bocht bij Overschie, langs de prachtige Delfshavenseweg tot aan de Hoge Brug en eventueel weer terug. Bijvoorbeeld via Spaanse Polder, Industrieweg, Schuttevaerweg en Spangense kade richting historisch Delfshaven etcetera.

een tour boeken als bedrijfsuitje

Wil je met je organisatie of bedrijf een tour of een op maat gemaakte rondwandeling? Delfshaven biedt veel gelegenheden in de omgeving voor voorafgaand en aansluitend horeca- en terrasbezoek.
Laat het weten, dan maken we een wandeling op maat.
Mail info@bruggedichten.nl of bel 06 251 899 31.

 

tour Poezie langs de Schie