Tour

Route Poëzie langs de Schie

wandeltour Poëzie langs de Schie

Boek een poëtische wandeltour op maat als vrienden-, team- of familieuitje!

Stichting de Zoek naar Schittering organiseert wandeltours langs de Delfshavense Schie. Tijdens de tour doorkruisen we bijzondere delen van de stad, langs de poëzie aan en nabij de Delfshavense Schie. Vanaf de Parksluizen, langs de nieuwe en prijzenwinnende wijk Little C, naar historisch Delfshaven en het einde bij de Beukelsbrug, vlakbij de wereldberoemde Van Nellefabriek – of vice versa! We zien ook bruggedichten. Die zijn onder andere te zien als de brug openstaat. De route loopt van Parkhavenbrug -> Beukelsbrug of andersom.

Delfshaven biedt veel gelegenheden in de omgeving voor voorafgaand en aansluitend horeca- en terrasbezoek.
Mail info@bruggedichten.nl of bel 06 251 899 31.

Laat je verrassen door Poëzie langs de Schie

Laat je verrassen, je ontdekt je stad opnieuw! En als stadsbezoeker maak je op deze manier snel, prettig en poëtisch kennis met een prachtig deel van de stad, Rotterdam West.
De wandelingen zijn leuk vanwege de gedichten en teksten die zich her en der bevinden. Maar ook vanwege de afwisselende route langs het water: het gaat even veel om de lekkere (stads)wandeling als om de poëzie. Wat kan je verwachten:

  • Je gids is Jiske Foppe, initiatiefnemer van open/dicht_bruggedichten, directeur van de stichting en ondernemer.
  • Tijdens de tour gaat veel aandacht uit naar het project open/ dicht_bruggedichten, hoe de andere gedichten langs de route daar terecht zijn gekomen, wie het ontwierp of het initiatief nam.
  • Je hoort enkele voordrachten.
  • ontmoeting met één van de makers, hetzij een dichter, ontwerper of andere initiatiefnemer, van één van de teksten in de route. Welke verschilt per keer.
  • Je ontvangt een routegidsje bij de tour.
  • indien gewenst koffie /thee bij de Zoeterette (ochtend) of wijntje onderweg:  een korte stop bij WIJNBAR Fok (don.t/m zond.middag)

Data voor tours in 2024:

  • bel of mail ons en vraag ernaar, we plannen graag samen met jou wat in.

Regulier tarief p.p. bij groepen van 3 tot 6 personen: € 30.00 of € 22.50 met Rotterdampas (2.5 uur wandeltour -zie boven wat je gaat doen en ervoor krijgt).
Groepsgroottes zijn vanaf 2 personen en om te starten minimaal 3 personen nodig in de tour.

Tour op maat boeken

Groepsgrootte: tot maximaal 10 personen. Boeken kan via: info@bruggedichten.nl
Regulier groepstarief: €200,00
Speciale wensen: bespreekbaar, mail ons! Samen plannen we een datum. De route is bespreekbaar.

Boeken:

Mail aan info@bruggedichten.nl 
Neem s.v.p. op in je mail: je naam, telefoonnummer en met hoeveel kom je, incl. jezelf?
Let op een tourgroep heeft maximaal 10 deelnemers.
Let op de voorwaarden hieronder! Hieronder staat ook meer praktische info over bereikbaarheid, korting, zelfstandig de route lopen en de tour als bedrijfsuitje.
Na aanmelding per mail nemen we  binnen 48 uur contact op.

Verzamelpunt Start Parkhavenbrug: voor de deur van Galerie Lecq, het kleine huisje links naast de Parkhavenbrug. (Westzeedijk 375, 3016 GR)
Verzamelpunt Start Beukelsbrug: De bovenzijde van de Beukelsbrug (Horvathweg) aan de zijde van Sparta en Spangen, tussen bushalte bus 38 en het brugwachtershuisje hier.
Let op, er bestaat altijd een kleine kans op uitloop van de tour, al houden we de eindtijd goed in de gaten en is er al een marge ingerekend.
Zie onze voorwaarden hieronder..

voorwaarden

> Tour op maat: je boekt en betaald per groep, niet per persoon. Reguliere tours: per persoon.
> Groepsgrootte 1 – maximaal 10 personen.
> Betaling vooraf vooraf: minimaal 24 uur voor aanvang van de tour. Later alleen na telefonisch contact. personen.
> Deelname wordt definitief ontvangst van betaling.
> Bij annulering door omstandigheden of covid maatregelen ontvangt u bericht en teruggave van uw betaling binnen twee weken.
> Let op: meestal lopen we gewoon bij regen. Neem je paraplu dus mee. Bij annulering door (onverwacht slechte) weersomstandigheden leidt dit niet tot teruggave van de betaling.

praktische informatie wandeling

We starten vanaf de Parkhavenbrug of de Beukelsbrug. De wandeling duurt ongeveer 2.5 uur en totaal loop je ongeveer 5.7 km De wandeling loopt tot aan de Beukelsbrugof Parkhavenbrug. Het is dus géén rondwandeling: je eindigt op een ander punt dan je start.
Het is daarom niet praktisch om je fiets mee te nemen. Wel kan je terugwandelen of met trams terug naar het vertrekpunt als je je fiets bij de Parkhavenbrug of Beukelsbrug parkeert. Het is eenvoudig met het OV bereikbaar (zie onder).

Tijdens de wandelingen bezoeken we ook de drie bruggedichten. De kans is heel groot dat we die van Parkhavenbrug en Mathenesserbrug zien, maar we kunnen het niet 100% garanderen, vanwege de afhankelijkheid van het vaarverkeer. Het bruggedicht Beukelsbrug is altijd zichtbaar.
We verzamelen voor de deur van Galerie Lecq, het kleine huisje links naast de Parkhavenbrug of bovenaan de Beukelsbrug, zie verzamelpunten boven.

De tour is minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn, rollators en jonge kinderen. Dit vanwege diverse trappen onderweg en de lengte van de wandeling.

Openbaar vervoer: 

  • Het vertrekpunt bij de Parkhavenbrug is prima bereikbaar met tram 8 en via Metro Coolhaven. Tram 8 stopt vlakbij het vertrekpunt (halte Pieter de Hoochweg).
  • Vanaf de Mathenesserbrug (stukje teruglopen vanaf het eindpunt Beukelsbrug) gaan tram 21,23 en 24 richting eindpunt Marconiplein of richting Centraal Station.
  • Vanaf halte Beukelsbrug / Van Nellefabriek rijdt bus 38 via CS naar Crooswijk of richting Station Schiedam. Nabijgelegen eindpunt Tram 8 Spangen aan de Spartastraat gaat richting Centraal Station.

Vanaf eind terug naar vertrekpunt voor je fiets? Je kan op halte Marconiplein tram 8 pakken terug naar halte Pieter de Hoochweg, vlak bij het vertrekpunt.

Contactgegevens: Vragen of  te laat: bel of app dan 06 251 899 31, mailen kan naar info@bruggedichten.nl

Samenwerkingspartners:

Ontdek Rotterdam Anders met diverse tours in de stad Rotterdam.

 

 

 

korting

Via de Rotterdampas met 25% korting slechts € 150,00 voor een groep

Aanmelding via info@bruggedichten.nl neem s.v.p. je naam, telefoonnummer op in de mail en zet erbij ‘Rotterdampas’.
Groepsgrootte: Minimale en maximale groepsgrootte kan variëren i.v.m. Covid-19 maatregelen.

zelf de route lopen

Je kan er natuurlijk ook zelfstandig op uit. Zie alle informatie over de route, teksten en gedichten op de lokaties via de route Poëzie langs de Schie. Daar vindt je ook een plattegrond.
VERS app QR codes luister naar voordrachten bij straatpoëzieIn de loop van 2022 wordt de hele route in de VERS app beschikbaar, deze app bied je opties voor poëzie wandelingen in Rotterdam. De eerste drie bruggedichten staan er al in.

 

tour Poezie langs de Schie