geslaagde onthulling bruggedicht Mathenesserbrug

 

de makers van het bruggedicht en de Dichter des Vaderlands
de makers v.l.n.r. ontwerper Bart Oppenheimer, dichter Daniel Dee, initiatiefnemer Jiske Foppe en decoratieschilders Michelle Geurts en Willem Kersemeijer (Atelier Leo Mineur) . De Dichter des Vaderlands Tsead Bruinja (tussen Oppenheimer en Dee) gaf acte de présence tijdens de onthulling. foto door Hester Blankestijn

Vrijdagmiddag 3 mei 2019 is het bruggedicht van Daniël Dee en Bart Oppenheimer aan de Mathenesserbrug gepresenteerd aan de stad. Jiske Foppe van stichting de Zoek naar Schittering trapte af met een citaat uit een gedicht, Poëzie is de zoek naar schittering van Adam Zagajeweski, dat haar inspireerde, benadrukte het belang van poëzie in de openbare ruimte en dankte uitgebreid haar partners in het project.

Zij maakte tevens bekend dat voormalig Stadsdichter Rotterdam 2011-2012 en Dichter des Vaderlands 2017-2018 Ester Naomi Perquin het gedicht voor de volgende brug, de Parkhavenbrug, heeft geschreven. Ontwerper Monice Janson maakt het ontwerp. Lees meer daarover hier.

Wethouder Arjan van Gils roemde onder meer de initiatief-rijkheid van bewoners in Rotterdam. De Dichter des Vaderlands droeg samen met Daniël Dee voor uit diens oude werk en droeg een eigen gedicht voor.

Dee sloot af met een voordracht van het bruggedicht, waarna er werd getoast bij de brug. De brug opende onder begeleiding van aanzwellende muziek door een blazersensemble van saxofonist Loek van den Berg & friends. Ontwerper, initiatiefnemer, dichter en muzikant wonen allemaal in het gebied Delfshaven waar de Mathenesserbrug de Delfshavense Schie overbrugt.
Er werd afgesloten bij restaurant Meram op het Mathenesserplein met thee en hapjes.

Lees hier meer over de achtergrond van gedicht, ontwerp en brug.

Meer foto’s op de Facebookpagina van open/dicht_bruggedichten