Bruggedicht Beukelsbrug voltooid

Aan een pijler van de Beukelsbrug, Rotterdam, bij de Spangesekade richting Van Nellefabriek, realiseerde stichting de Zoek naar Schittering het bruggedicht .broodkruim van Dean Bowen.
Het is onderdeel van  open/dicht_bruggedichten waarin een route Poëzie langs de Schie vorm krijgt. Het bruggedicht is een combinatie van poëzie met beeldend werk komend uit de streetart.

Het werk van nationaal en internationaal actieve kunstenaarsduo Bier en Brood aan de Beukelsbrug is een visuele interpretatie van het gedicht. Je ‘leest’ het werk vanaf het gedicht aan de bruggepijler van links naar rechts, net als het gedicht. In deze clip luister je naar het gedicht en zie je de totstandkoming van het eerste, voornaamste deel. Een tweede wand die de schildering spiegelt maakt de poëtische schildering tot een geheel bij de onderdoorgang van deze brug.

Lees het gedicht en meer achtergronden hier.

De allerbeste beleving heb je natuurlijk ter plaatse, bij de Beukelsbrug, Rotterdam. Hier vind je de route.

Maar in deze video beluister je de stem van de dichter en zie  je het werk van Bier en Brood ontstaan. Binnenkort kan je via de gratis VERS app de voordracht ook ter plaatse beluisteren.

Een samenwerking met Hiphopinjesmoel / Rewriters010. Filmproductie van Het Videobureau van Koen Samson.

Dit bruggedicht werd mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam, J.E. Jurriaansestichting, Steunfonds Pictoright, CBK Rotterdam, Mij. tot Nut van t Algemeen Rotterdam, Doornbos BV, Rotterdamsedichters.nl, Quist Wintermans Architecten.

open/ dicht_bruggedichten is een project van Stichting de Zoek naar Schittering.