Onverwacht snel is het bruggedicht aan de Parkhavenbrug opgeleverd. In deze prachtige timelapse maak je de hele realisatie van begin tot eind mee en beluister je de voordracht door Ester Naomi Perquin.
De timelapse is gemaakt door Koen Samson van Het Videobureau.
Met een nachtje vertraging startten we afgelopen zaterdag 2 mei met het aanbrengen van het bruggedicht van Ester Naomi Perquin op de Parkhavenbrug te Rotterdam. Michelle en Willem van Atelier Leo Mineur schilderden vanaf een enorme telescoophoogwerker het bruggedicht op de bruggeklep.
In het holst van de nacht, hoog boven water en tegen de achtergrond van de Euromast. Er zijn minder tot de verbeelding sprekende plekken te bedenken.
Van de RET mocht er alleen buiten de tramtijden gewerkt worden. Tijdens de beschildering vanaf de telescoophoogwerker, moest namelijk de stroom van de bovenleiding af, in verband met het manoeuvreren en werken met de hoogwerker. Omdat het weer van grote invloed is op de kwaliteit en hechting van de verf en werkomstandigheden, reserveerden we vier mogelijke weekenden om uit te kunnen voeren. In de wetenschap dat er tussen de 8 tot 24 uur nodig zouden zijn. Gelukkig bleek dat verre van nodig.
Monice Janson, de ontwerper van het bruggedicht, was ter plaatse om samen met projectleider Jiske Foppe het ontwerp werkelijkheid te zien worden. Het ging razendsnel, aan het einde van de eerste nacht, stond in de ochtend de helft al op de brug. De volgende nacht was het door regen nog even onzeker maar eenmaal gestart was het eigenlijk binnen enkele uren afgerond. Maandagochtend 4 mei was de klus geklaard.
Het gedicht van Ester Naomi Perquin:
Het water snijdt je hier de pas af, vervangt stap
door stand, verandert nu in later.De tijd kun je oneindig vaak in tweeën breken.
Je deelt je naam, je huis, je taal.
Elk uitzicht is een land.Straks kijk je terug en ziet jezelf weer staan.
De helft van elk verhaal ligt
aan de overkant.
Dit bruggedicht is onderdeel van het initiatief open/dicht_bruggedichten. Lees daarover meer op www.bruggedichten.nl
Het bruggedicht aan de Parkhavenbrug wordt gerealiseerd met financiering van CityLab010, Gemeente Rotterdam, Stichting VanBeuningen/Peterich-fonds, BPD Cultuurfonds, CBK Rotterdam.
Het eerste bruggedicht aan de Mathenesserbrug in 2019 en de website werd met financiering van CityLab010, Gemeente Rotterdam, Job Dura-fonds, STOER en CBK Rotterdam gerealiseerd.
De Erasmusstichting Rotterdam verbond zich aan een toekomstige brug.
Partners in het hele project zijn Doornbos BV, Civiel Adviesbureau Waterpas, Poetry International, Rotterdamse Dichters.nl en De Machinist.