schilderen bruggedicht Parkhavenbrug

Het is eindelijk zover, het tweede bruggedicht wordt in mei gerealiseerd. Na de Mathenesserbrug in 2019 is nu de Parkhavenbrug aan de beurt.

Het gedicht is van Ester Naomi Perquin (links op de foto), in een ontwerp van Monice Janson (rechts op de foto). Lees hier meer.

Het werk vindt plaats buiten de dienstregelingen van de tram.  In vier weekenden vanaf 1 mei tot en met 25 mei 2020, wordt daarom bij goed weer (droog én niet te koud), in de nachten van vrijdag-op-zaterdag; zaterdag-op-zondag en zondag-op-maandag, een bruggedicht geschilderd aan de onderzijde van de brug. Atelier Mineur, een bekend decoratieschildersbedrijf in Rotterdam, voert het uit.

De Parkhavenbrug staat daarvoor open en wordt met lichtmasten uitgelicht. De schilders maken gebruik van een telescoophoogwerker van Doornbos Equipment BV om het gedicht aan te brengen. Alle verkeer kan gewoon gebruiken maken van de Coolhavenbrug en kan Delfshaven en Schiemond in en uit.

Maar of er die nacht écht gewerkt wordt is afhankelijk van het weer en wordt dagelijks bepaald. Het beloven mooie beelden te worden. Er wordt een Timelapse van alle werk gemaakt. Deze wordt spoedig na afronding met iedereen gedeeld.

Dagelijks op de vrijdag, zaterdag en zondag wordt op bruggedichten.nl/werk gemeld of er die nacht wordt geschilderd.